A pályázati képzések specialistája

Hírek

2018-tól minden sikeres nyelvvizsga árát visszatéríti az állam.

Összeszedtük a legfontosabb információkat a témával kapcsolatban. Tudja meg Ön is, hogyan kaphatja vissza a nyelvvizsgája árát!

 

Milyen időszakra vonatkozik a visszatérítés?

  •  A 3 éves program 2018-ban kezdődik, tehát a 2017-ben letett vizsgákra nem vonatkozik.

 

Ki veheti igénybe?

  • A 35  évüket be nem töltött fiataloknak van lehetősége visszaigényelni a nyelvvizsga díját.

 

Mire vonatkozik pontosan?

  • 2018-ban a térítés összege 34 500 forint lesz, vagyis csak ennyi pénzt kap vissza a diák, hiába drágább volt a nyelvvizsgadíja. (A térítés mindig az adott évre érvényes minimálbér 25 százalékának megfelelő összeghatárig lesz. 2018-ban 2,788 milliárd, 2019-ben 3,066 milliárd, 2020-ban pedig 3,372 milliárd forintot fordít erre a célra a kormány.)

 

Mikor történik a visszatérítés?

  • A vizsgát továbbra is előre ki kell fizetni, a sikeres vizsgát követően lehet majd kérni a vizsgadíj kifizetését.

 

Részvizsgára is érvényes?

  • Követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte. (Tehát olyat nem lehet, hogy valakinek csak egy szóbeli vizsga kell pl. egy munkához, ezért nem is áll szándékában komplex vizsgára menni, kizárólag csak szóbeli vizsgát akar lerakni. Ilyen esetben NINCS térítés. Más a helyzet akkor, ha már félig megvan valakinek a vizsgája és csak részvizsgát kell még tennie. Ott van díjtérítés

 

Milyen nyelvekből tehető vizsga?

  • Magyar állampolgárok esetén a felsőfokú felvételi eljárásban figyelembe vehető, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló jogszabályban felsorolt idegen nyelvekből tett vizsgák díját térítik vissza.

 

További részletekért kattintson!